Hugo Mathis

Piano

Na een junior carrière als tennisser te hebben gehad, besloot Hugo pas op 20-jarige leeftijd piano te gaan spelen. Samen met Bertrand Massei werd hij binnen een jaar toegelaten tot de hoogste graad aan het Conservatoire van Straatsburg. Hij verbeterde zijn pianovaardigheden in de klas van Michel Gaechter en na 3 jaar lessen behaalde hij cum laude zijn diploma (Diplôme d’études musicales).

Na Pascal Nemirovski te hebben ontmoet tijdens verschillende masterclasses, bleef hij het jaar daarop met hem samenwerken. Als inspiratiebron werd Pascal Nemirovski als een mentor voor hem en bood hij begeleiding om te worden toegelaten tot de Haute Ecole de Musique de Lausanne in de klas van Pierre Goy. Hij behaalde zijn Bachelor in juni 2017 en ging daarna naar Rotterdam om een ​​Master’s degree te behalen aan het Codarts Conservatorium. In juli 2020 studeerde Hugo “With Honours” af aan het Royal Birmingham Conservatoire in de klas van Pascal Nemirovski voor zijn Postgraduaat. Gedurende zijn studieloopbaan kreeg Hugo masterclasses van vele beroemde pianisten zoals Jean-Claude vanden Eynden, Claudius Tanski en Imogen Cooper. Daarnaast speelde hij vele concerten in Frankrijk, Zwitserland en Nederland en werd hij geselecteerd om de 6e sonate van Prokofiev te spelen voor Boris Berman.

Hugo Mathis (1990) is niet alleen een fantastische uitvoerende concertpianist, hij is ook een sympathieke en kundige docent. Hugo geeft les bij Rootz sinds januari 2020.

Leslocatie Delft: woensdag