Saxofoon & klarinet

De saxofoon en de klarinet zijn mooie instrumenten waar een groot repertoire voor is, zowel klassiek als in de jazz of popmuziek.  Je leert van bladmuziek spelen, maar daarnaast leer je natuurlijk ook improviseren.  Bij Rootz Muziekscholen geven we les op zowel de saxofoon- als klarinet.  We bieden lessen voor beginners of mensen die hun kennis en skills weer willen opfrissen, maar uiteraard zijn we er ook voor de gevorderde muzikanten die de techniek willen verbeteren of hun repertoire willen uitbreiden. Onderstaand een overzicht van de saxofoon- en klarinetdocenten; allen met een conservatoriumopleiding:

Docenten

Marco Kegel
Marco Kegel
Leslocatie Delft: woensdag
Leslocatie Pijnacker: dinsdag
Hans Mekel
Hans Mekel
Leslocatie Delft: vrijdag

Saxofoonles en Klarinetles in Delft, Pijnacker en Nootdorp

Bij Rootz Muziekscholen kun je saxofoon- en klarinetlessen volgen in Delft en Pijnacker.  Op deze pagina vind je de exacte locaties.

Traditionele muziek & Improvisatie
De saxofoon leent zich naast de traditionele muziek uitstekend voor improvisatie, dat is algemeen bekend. Bij Rootz kan je echter ook op fluit en klarinet ‘grensoverschrijdend’  bezig zijn. Bijvoorbeeld met jazz-improvisatie op de fluit of met klezmer muziek op de klarinet.

Instrumenten ook te huur
Saxofoons, fluiten en klarinetten zijn behoorlijk prijzige instrumenten. Daarom wordt vaak gebruik gemaakt van een huurinstrument. Rootz kan eventueel voor een huurinstrument zorgen.

Begin met een kennismakingscursus
Om klarinet of saxofoon te leren spelen, of het na ruime tijd weer op te pakken, start je met een kennismakingscursus. Leer tijdens de vier individuele lessen je docent kennen en ervaar onze ‘onschoolse’ manier van lesgeven. Klikt het me de docent en het instrument? Dan ga je door met vervolglessen en krijg je bijvoorbeeld één keer per week of 14/daags les; dat kan zowel individueel als met een groepje zijn.