Rafael Schwiddessen

Drums

Rafael Schwiddessen (1989) drumt sinds zijn tiende. Hij begon met lessen bij Timothy van der Holst in Dordrecht, en heeft later jazzdrums gestudeerd bij o.a. Hans van Oosterhout, Joost Kroon en Joost Patocka aan het Rotterdams Conservatorium Codarts, waar hij in 2014 is afgestudeerd.

Rafael speelt sinds zijn twaalfde met grote regelmaat op binnen- en buitenlandse podia en is vaste drummer van o.a. The Dawn Brothers, Ian Siegal, Merel Sophie en The Rhythm Chiefs. Met deze bands heeft hij getourd in bijvoorbeeld Amerika, Zuid-Afrika, de Cariben en vrijwel elk land in Europa. Ook werkt hij regelmatig samen met artiesten als Tim Knol, DeWolff en Maurice van Hoek.

Rafaels spel wordt vooral gekenmerkt door invloeden van Amerikaanse Rootsmuziek, zoals blues, country, jazz, Americana en soul. Hij brengt deze stijlen bijeen tot een uitgesproken, eigen geheel en is daarmee een onmisbare kracht voor al zijn projecten.

Rafael geeft bij Rootz les sinds 2017 en hij heeft zich inmiddels bewezen als een docent ‘pur sang’: geduldig en betrokken maar ook gedreven en stimulerend.

Leslocatie Delft: Maandag
Leslocatie Pijnacker: Dinsdag, woensdag