In verband met de Corona-crisis gaat de cursus Bandcoaching voorlopig helaas niet van start.
Wil je een berichtje krijgen als het weer mogelijk is om je aan te melden? Vul dan via de knop hieronder je email adres in.

Hou me op de hoogte

Bandcoaching

Leer spelen in een band of til het naar een hoger niveau

Heb je altijd al in een band willen spelen? Of speel je in een band en zijn jullie toe aan de volgende stap? Bij Rootz is het mogelijk om een workshop bandcoaching te volgen.

Wat houdt het precies in?
De workshop bestaat uit 6 sessies van 45 minuten en wordt afgesloten met een eindpresentatie waar de deelnemende bands optreden. Tijdens de lessen wordt er met de bandcoach gewerkt aan samenspel en performance. En aan muzikale vaardgheden zoals ritmiek, dynamiek en improvisatie. Bovendien word je als band gestimuleerd om ook buiten de lessen de repetitieruimte in te duiken en om uiteindelijk tot een echte band uit te groeien. Ook reeds bestaande bands kunnen zich opgeven. In overleg met de bandcoach kan dan aan bepaalde zaken gewerkt worden zodat de band zich verder kan ontwikkelen. Denk dan bijvoorbeeld aan coaching bij het creëren van eigen repertoire of voorbereiding voor het maken van opnames.

Van wie en door wie?

Het volgen van lessen op het instrument dat je bespeelt wordt aangemoedigd maar is niet verplicht. Iedereen die zingt of een instrument bespeelt kan zich opgeven voor bandcoaching. In de bandcoaching lessen wordt met name gewerkt aan het samenspel en daarmee is bandcoaching een ideale aanvulling op de lessen die je volgt op het instrument dat je bespeelt. De wisselwerking tussen die beide lessen zal zorgen voor meer vooruitgang op je instrument. Dit is ook een leuke manier om in contact te komen met andere muzikanten: iets waar je je verdere muzikale carriere op kan bouwen. Het maakt niet uit hoe oud je bent, alle leeftijden zijn welkom. Wij proberen zoveel mogelijk om leeftijd en muzikale voorkeur op elkaar af te stemmen. Plaatsing kan daarom niet altijd gegarandeerd worden.

De coaching wordt gegeven door Sean Pithie die sinds 2016 werkzaam is bij Rootz als docent gitaar.

Wanneer, waar en wat gaat het kosten?

De bandcoachingsessies vinden plaats in Delft op vrijdagavond op onderstaande data, en de eindpresentatie zal plaatsvinden op zondag 7 juni 2020 in Delft.

De kosten voor 6 sessies van 45 minuten plus de uitvoering bedragen €90 euro per persoon.

Maand Vrijdag
maart 13, 27
april 17, 24
mei 15
juni 5