Bandcoaching

Leer spelen in een band of til het naar een hoger niveau

Heb je altijd al in een band willen spelen? Of speel je in een band en zijn jullie toe aan de volgende stap? Bij Rootz is het mogelijk om een workshop bandcoaching te volgen.

Wat houdt het precies in?
De workshop bestaat uit 8 sessies van 1 uur en wordt afgesloten met een eindpresentatie waar de deelnemende bands optreden. Tijdens de lessen wordt er met de bandcoach gewerkt aan samenspel en performance. En aan muzikale vaardigheden zoals ritmiek, dynamiek en improvisatie.

Het volgen van lessen op het instrument dat je bespeelt wordt aangemoedigd maar is niet verplicht. Iedereen die zingt of een instrument bespeelt kan zich opgeven voor bandcoaching. In de bandcoaching lessen wordt met name gewerkt aan het samenspel en daarmee is bandcoaching een ideale aanvulling op de lessen die je volgt op het instrument dat je bespeelt. De wisselwerking tussen die beide lessen zal zorgen voor meer vooruitgang op je instrument.

Dit is ook een leuke manier om in contact te komen met andere muzikanten. Het maakt niet uit hoe oud je bent, alle leeftijden zijn welkom. Wij proberen zoveel mogelijk om leeftijd en muzikale voorkeur op elkaar af te stemmen. Plaatsing kan daarom niet altijd gegarandeerd worden.

Coaches

Yannick Jochems
Yannick Jochems
Yannick heeft de conservatoriumopleiding Docent Muziek in Den Haag afgerond en studeert momenteel als pop toetsenist aan Codarts in Rotterdam. Hoewel zijn hoofdinstrument toetsen is, speelt hij ook gitaar, basgitaar en drums.
Lesdag: Maandag
Roenik Roa Espinosa
Roenik Roa Espinosa
Roenik Roa Espinosa (1992) is een allround gitaardocent. Hij heeft gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Zijn specialisaties zijn Jazz, Braziliaans, Funk en R&B maar hij heeft een brede achtergrond in uiteenlopende muziekstijlen en staat overal voor open.
Lesdag: Zaterdag

Wanneer, waar en wat gaat het kosten?

De bandcoachingsessies vinden 2 wekelijks plaats in Gebouw Delftstede, Phoenixstraat 66 in Delft op maandag of vrijdag (zie onderstaande data). De eindpresentatie zal plaatsvinden op zondagmiddag 16 juni 2024.

De kosten voor 8 sessies van 1 uur plus de uitvoering bedragen € 144,00 per persoon (eventueel te voldoen in 5 maandelijkse termijnen van € 28,80).

Maandag Week A Week B
januari 29
februari 12 5, 26
maart 4, 18 11, 25
april 8, 22 15
mei 27 13
juni 10 (generale) 3, 10 (generale)
Zaterdag Week A Week B
januari 27
februari 10
maart 2, 16
april 6, 20
mei 25
juni 8 (generale)