Aanmelden

Bandcoaching

Leer spelen in een band of til het naar een hoger niveau

Leer spelen in een band of til het naar een hoger niveau

Heb je altijd al in een band willen spelen? Of speel je in een band en zijn jullie toe aan de volgende stap? Bij Rootz is het mogelijk om een workshop bandcoaching te volgen.

Wat houdt het precies in?
De workshop bestaat uit 6 sessies van 1 uur en wordt afgesloten met een eindpresentatie waar de deelnemende bands optreden. Tijdens de lessen wordt er met de bandcoach gewerkt aan samenspel en performance. En aan muzikale vaardigheden zoals ritmiek, dynamiek en improvisatie.

Van wie en door wie?

Het volgen van lessen op het instrument dat je bespeelt wordt aangemoedigd maar is niet verplicht. Iedereen die zingt of een instrument bespeelt kan zich opgeven voor bandcoaching. In de bandcoaching lessen wordt met name gewerkt aan het samenspel en daarmee is bandcoaching een ideale aanvulling op de lessen die je volgt op het instrument dat je bespeelt. De wisselwerking tussen die beide lessen zal zorgen voor meer vooruitgang op je instrument.

Dit is ook een leuke manier om in contact te komen met andere muzikanten. Het maakt niet uit hoe oud je bent, alle leeftijden zijn welkom. Wij proberen zoveel mogelijk om leeftijd en muzikale voorkeur op elkaar af te stemmen. Plaatsing kan daarom niet altijd gegarandeerd worden.

De coaching wordt gegeven door Yannick Jochems. Yannick rondt dit jaar zijn conservatoriumopleiding ‘docent muziek’ af. Zijn hoofdinstrument is piano/toetsen maar hij speelt ook gitaar, basgitaar en drums.

Wanneer, waar en wat gaat het kosten?

De bandcoachingsessies vinden plaats in Gebouw Delftstede, Phoenixstraat 66 in Delft op maandagmiddag of maandagavond op onderstaande data. De eindpresentatie zal plaatsvinden op zaterdag 25 juni 2022 in het Rietveldtheater in Delft.

De kosten voor 6 sessies van 1 uur plus de uitvoering bedragen €90 euro per persoon.

Maand Maandag
mei 9, 16, 23, 30
juni 13, 20
Uitvoering Zaterdag 25 juni 2022