Yannick Jochems

Piano en keyboard / Bandcoaching

Yannick Jochems (2000) begon op jonge leeftijd met het maken van muziek en ontwikkelde al snel een liefde voor jazz-, soul- en funkmuziek. Op zijn vijfde jaar begon hij met pianolessen van Sybren de Jong. Later kreeg hij lange tijd les van Nico Moll, bij wie hij veel leerde over jazz en improvisatie. Na de middelbare school begon hij met de studie Docent Muziek op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij les krijgt van jazzpianist Sebastiaan van Bavel. Ook kreeg hij daar ensembleles van Rolf Delfos en volgt hij verschillende vakken over pedagogiek en educatie.
Naast het lesgeven treedt Yannick ook regelmatig op als toetsenist in verschillende samenstellingen: Soms in een jazzensemble, vaak in een coverband waarmee hij op feesten, in cafés of op kleine festivals speelt.
Yannick geeft sinds september 2021 les bij Rootz en is een geduldige, inlevende en enthousiaste docent, die leerlingen van alle leeftijden begeleidt. Hij vindt het belangrijk om op een leuke en inspirerende manier muzikale vaardigheden te ontwikkelen, en besteedt veel aandacht aan gehoortraining, groove en improvisatie.

Leslocatie Delft: Dinsdag
Leslocatie Pijnacker: Vrijdag