Emmie van Stijn

Zang

Muziek is altijd erg belangrijk geweest voor Emmie van Stijn (1996). Het klinkt misschien als een cliché, maar Emmie zingt als sinds ze kan praten. Haar ouders hebben hiervan nog filmpjes als bewijs. Ze begon met het schrijven en zingen van liedjes toen ze nog kleiner was dan nu: “Ik hield van het bedenken en zingen van melodieën en teksten samen met mijn zus. De liedjes gingen vooral over verhalen en plaatsen die niet bestaan.”

Emmie heeft een muzikale familie en het was een kwestie van tijd voordat ze ook verliefd zou worden op (het maken van) muziek. “Mijn vader is een drummer en hij stelde me voor aan veel verschillende artiesten en genres. Ook speelde ik vroeger op de saxofoon van mijn moeder in een lokaal orkest.”

Na de middelbare school besloot Emmie pedagogiek te gaan studeren. Na 2 jaar kwam ze er achter dat ze liever muziek wilde studeren aan een conservatorium. “Ik had een bepaalde drang om geen moment meer te verspillen aan het niet najagen van mijn droom: professioneel zangeres worden.”

Emmie is op dit moment bijna afgestudeerd aan de vocal jazz afdeling van Codarts in Rotterdam. Tijdens haar studie heeft ze minors gevolgd in o.a. jazz arranging, big band arranging en songwriting.

In 2021 is Emmie stand-in zangeres geweest tijdens de voorbereidingen van het Eurovisie Songfestival in Ahoy voor Oekraïne, Bulgarije en België. Tijdens de band repetities heeft zij ook mogen invallen voor de zangeres van de Oekraïense act ‘Go_A’. Hiernaast stond Emmie in de halve finale van de Erasmus Jazz Prijs met haar eigen liedjes. Emmie’s eigen muziek kan worden omschreven als een mix van jazz met een vleugje funk, R&B of neo-soul. Zij heeft het doel dit jaar een EP uit te brengen. Verder speelde Emmie samen met het Codarts Pop Orchestra o.l.v. Ronald Kool in het Luxor Theater.

Tot slot is Emmie door de jaren heen betrokken geweest bij coverbands en enkele gospel projecten, heeft ze veel traditionele jazz gespeeld (improviseren, jazz standards) en begeleidt ze op dit moment een koor, waarvoor ze haar eigen arrangementen maakt.

In Emmie’s zanglessen kan gewerkt worden met jazz, pop en alles daar tussenin!

Leslocatie Pijnacker:  donderdag