Patrick Wijnhamer

Piano

Patrick Wijnhamer werd op 25 februari 1993 geboren in Den Haag en is een klassiek geschoolde pianist en pedagoog van Nederlands Indonesische afkomst. Hij kwam al op 3 jarige leeftijd in aanraking met klassieke muziek en op 10 jarige leeftijd werd hij toegelaten tot de School voor Jong Talent. Patrick bracht het grootste deel van zijn jeugd door onder begeleiding van mevrouw Kamilla Bystrova, en vanaf jonge leeftijd gaf hij talloze succesvolle concerten, bezocht door prominente figuren en uitgezonden op de (inter)nationale televisie en gepubliceerd in verschillende toonaangevende kranten in Nederland en Indonesië. Hij speelde ook in verschillende landen, waaronder België, Duitsland, Tsjechië, Polen en Indonesië.

In het jaar 2011 behaalde Patrick met uitstekende cijfers zijn Havo diploma en vervolgde hij zijn opleiding tot uitvoerende pianist aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag onder leiding van de bekende pianist en hoofdvakdocent Naum Grubert.  Tijdens deze periode ontwikkelde hij naast het bestaan als uitvoerende pianist zijn passie en interesse voor lesgeven. Hij volgde een driejarige minor van het conservatorium gericht op muziekonderwijs (minor muziek educatie) en raakte gepassioneerd voor de kunst van vakmethodiek, algemene didaktiek en onderwijspedagogiek.

In het jaar 2015 slaagde Patrick voor het diploma Bachelor of Music met een 8 voor zijn eindrecital waarna hij zijn opleiding voortzette met de studie Master of Music in music education. Zijn master research was gericht op het overbrengen van  vaardigheden in improvisatie aan de piano in klassieke stijl aan jonge pianisten.  Tijdens deze studie kreeg hij pianoles van Ksenia Kouzmenko en in 2017 werd hij met een 10 gewaardeerd voor zijn piano recital waarin hij o.a. Haydn Piano concerto no.11 in D groot, Hob. XVIII/11 had opgevoerd met een angklung orkest dat hij zelf dirigeerde.

Patrick Wijnhamer geeft sinds begin 2020 les bij Rootz Muziekschool. Hij heeft zich bewezen als een bijzonder kundige en empathische docent die op een zeer professionele manier in staat is om beginners en gevorderden van alle leeftijden naar een hoger muzikaal niveau te brengen.

Leslocatie: online op afspraak