Matthijs van Wijhe

Piano

Matthijs van Wijhe (1992) werd op 14-jarige leeftijd toegelaten tot de jong talentenklas van het Rotterdams Conservatorium Codarts, waar hij vervolgens studeerde bij Stéphane de May en zijn Bachelor-diploma behaalde. Matthijs vervolgde zijn pianostudie bij Ellen Corver aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en hier behaalde hij zijn Masterdiploma. Gedurende zijn conservatoriumjaren volgde Matthijs Masterclasses bij grote pianisten als o.a. Jean- Bernard Pommier, Paul Lewis, Joanna Mcgregor, Bart van Oort, Kathryn Stott, Igor Roma en Ronald Brautigam.

Matthijs speelde in verschillende concertzalen in binnen- en buitenland. O.a. de Zeeuwse Concertzaal, het Muziekgebouw aan ’t IJ, Kammermusiksaal des Beethovenhauses Bonn, het Wilminktheater in Enschede, de Arnold Schönberg Zaal en de Anton Filipszaal in Den Haag en de Eduard Flipse, de Jurriaanse en Grote Zaal van de Doelen. Verder werkte Matthijs samen met o.a. het Doelenensemble, het Codarts Strijkorkest, het Codarts Slagwerkensemble, het Residentie Orkest en het Orchestre de Picardie. Matthijs werkte samen met dirigenten als Arie van Beek, Jac van Steen en Ed Spanjaard.

Naast zijn interesse voor het klassiek en romantisch repertoire, is Matthijs zeer actief op het gebied van de hedendaagse muziek. Zo gaf hij in 2015 de wereldpremière van Sam Wamper’s solocompositie ‘Fight’ die aan Matthijs werd opgedragen. Hetzelfde jaar gaf hij ook de wereldpremière van Sam Wamper’s pianoconcert ‘Maledizione’ met het Residentie Orkest o.l.v. Ed Spanjaard. Matthijs van Wijhe zet zich in het bijzonder in voor de hedendaagse muziek van Nederlandse bodem en werkte nauw samen met componisten als Peter-Jan Wagemans, Klas Torstensson, Sam David Wamper, Robin de Raaff en Klaas de Vries. Matthijs geeft pianoles bij Rootz sinds 2016. Hij is een zeer energieke en enthousiaste docent die gedreven lesgeeft aan beginnende en gevorderde leerlingen.

Leslocatie Nootdorp: dinsdag