Irene Comesaña Aguilar

Piano

Irene Comesaña Aguilar (1996) is haar muzikale loopbaan begonnen in Vigo (Spanje). Vanaf 2012 studeerde zij gedurende drie jaar bij de Cubaanse pianist Víctor Rodríguez Delgado in Portugal. Daarna studeerde zij voor haar Bachelor- diploma aan Codarts (het conservatorium in Rotterdam) onder begeleiding van Bart van de Roer. Irene is hier Cum Laude afgestudeerd en ontving de Hartmanprijs 2018. Momenteel is zij masterstudent in Codarts.

Irene heeft vele masterclasses gevolgd, onder andere bij Dimitri Bashkirov, Konstantin Scherbakov, Imogen Cooper, Kristian Bezuidenhout, Håkon Austbø, Nino Gvetadze en Paolo Giacometti.

In december 2017 speelde zij Bartóks Pianoconcert nr. 3 in de Grote Zaal van De Doelen (Rotterdam) en in de Arnold Schönberg Zaal (Den Haag) met het Codarts-KC Symfonie Orkest onder leiding van Jac van Steen. Ze werd later uitgenodigd om dit werk in mei 2018 opnieuw uit te voeren met het Noord Nederlands Orkest (Groningen) en het Residentie Orkest (Den Haag). Irene speelde als soliste in verschillende concertzalen in Spanje, Portugal en Nederland, zoals Casa da Música (Porto), Palacio de la Magdalena (Santander), de Doelen (Rotterdam) en zij was op Radio 4 te horen, als gast van het programma “Opium”, in Amsterdam.

Irene geeft sinds september 2020 les bij muziekschool Rootz in Delft en heeft zich inmiddels bewezen als een geduldige en kundige allround docent. Zij geeft les aan beginnende en gevorderde leerlingen van alle leeftijden.

Leslocatie Delft: maandag en woensdag