Gulmira Issabekova

Piano & Keyboard

Gulmira Issabekova is geboren op 28 februari 1990 in Astana Kazachstan. Daar begon ze als 5 jarige haar muziekonderwijs op de Music Academy Astana. Na drie jaar ging ze naar de vooropleiding van het conservatorium ‘P.I. Tschaikovsky’ in Moskou. Al na 1 jaar won ze een beurs en werd toegelaten tot het conservatorium. Daar is Gulmira in 2014 afgestudeerd in solo piano met de beste resultaten.

Intussen had zij optredens in The Bolshoi Hall, Small Philarmonic Hall en Rachmaninov Hall. Gulmira heeft concerten gegeven in vele steden binnen Rusland en Kazachstan. Ook is de jonge pianiste vele malen uitgenodigd om op festivals te spelen, zoals het Canetti festival in Turkije en het Festival of Chamber music in Sint-Petersburg.

Daarnaast heeft Gulmira vele internationale en nationale prijzen gewonnen tijdens concoursen. Zij heeft deelgenomen aan masterclasses in Frankrijk, Turkije, Italië en Zweden. In 2014 volgde Gulmira een masterclass bij Naum Grubert en werd uitgenodigd voor een vervolgstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar behaalde zij in 12 juni 2018 haar masterdiploma. Gulmira is niet alleen een fantastische concertpianiste en begeleider maar ook is zij een ervaren pianodocent. Gulmira geeft les bij Rootz sinds 2018.

Leslocatie Pijnacker: maandag