Anamaria Stefan

Piano & keyboard

De in Roemenie geboren pianiste Anamaria Stefan (1984) startte met pianolessen op 10 jarige leeftijd. Zij studeerde aan de ‘Gh Dima’ Music Academy in Cluj Napoca (Romania) hoofdvak piano bij Adriana Bera en oude muziek en clavecimbel bij Ursula Philippi. In 2009 behaalde zij hier haar Master diploma.
Vanaf 2011 vervolgde zij haar pianostudie bij Stephane de May en haar opleiding kamermuziek bij Bart van Roer in het Master programma op Codarts, het conservatorium van Rotterdam. Al tijdens haar studie nam Anamaria deel aan vele festivals en masterclasses met bekende musici. Als solist trad zij op met verschillende orkesten in Roemenie en gaf zij recitals in o.a. Italie, Hongarije, Nederland, België en Zwitserland.

Anamaria deed in Roemenië al ruime ervaring op met lesgeven aan een muziekschool. In korte tijd wist zij zich de Nederlandse taal eigen te maken en sinds begin 2013 is zij werkzaam als pianodocent bij Rootz Muziekschool in Delft. Anamaria is niet alleen een zeer goede pianiste maar met haar vriendelijke persoonlijkheid is zij ook een bijzonder prettige docente die met veel enthousiasme lesgeeft aan beginnende en gevorderde leerlingen.

Leslocatie Delft: maandag, donderdag