Sean Pithie

Gitaar

Sinds september 2016 geeft Sean Pithie les bij Rootz Muziekschool. Hij is een gedreven en enthousiaste docent, met een moderne aanpak.

Sean Pithie (1994) is een Vlaamse gitarist, zanger, songwriter, docent en bandcoach. Na een middelbare kunstopleiding voor muziek te volgen in Antwerpen, verhuisde hij in 2012 naar Rotterdam. Hier studeerde hij aan het Rotterdamse conservatorium, vakopleiding pop gitaar. Na zijn bachelordiploma te behalen, besloot Sean in Rotterdam te blijven om van hieruit zijn jonge carrière verder op te bouwen.

Hoewel Sean een voorliefde heeft voor rockmuziek, is hij bekend met verschillende genres en heeft hij de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan binnen de muziekwereld. Hij is de frontman van Rotterdamse rockband TPM, schrijft eigen songs, werkt mee aan verschillende muziektheatervoorstellingen, en heeft al enkele jaren ervaring als gitaardocent en bandcoach.

Sean: “Voor mij is het heel belangrijk om vanaf het begin een goede lessfeer te creëren. Ik wil mijn leerlingen coachen in wat ze doen, de juiste begeleiding op maat te geven, en de lessen vooral leuk en leerzaam houden. De lessen die ik geef worden in eerste instantie gebaseerd op de smaak en interesse van de leerling. Ik begin niet meteen met toonladders of “die classic van 40 jaar geleden”, maar net met hedendaagse en herkenbare songs, die de leerling leuk vindt. Meteen muziek maken is voor mij de boodschap. Nadat je die eerste barrière hebt doorbroken kan ik wat meer theoretische en technische dingen gaan uitleggen en toepassen. Hoewel muziek maken en performen voor mij op nummer 1 staat, vind ik het ook ontzettend leuk om les te geven. Het geeft een goed gevoel om te zien hoe mijn leerlingen op hun manier een weg banen en een eigen, muzikale identiteit creëren. Ik hoop mijn leerlingen te kunnen enthousiasmeren en inspireren, zoals mijn docenten en helden dat bij mij deden.”

Leslocatie Delft: woensdag