Mark van Kersbergen

Drums

Mark van Kersbergen (1987) begon met drumles toen hij net 7 was. De basis werd gelegd bij Hans Van Gennip in Nieuwerkerk. Vervolgens deed Mark de Havo voor Muziek en Dans en aansluitend studeerde hij jazzdrums aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam, waar hij in 2010 zijn diploma behaalde.
Inmiddels is Mark een veelgevraagde professionele topdrummer die avond aan avond speelt met artiesten als Tommy Moustache, CarrotNine, Neco Novella’s, Amsterdam Sinfoniëtta, Mdungu, Ntjam Rosie, Kris Berry, Ruben Hein, Wouter Hamel en vele, vele anderen.

Vaak zijn het gigs in kleine of grotere pop- of jazzclubs maar regelmatig doet Mark optredens op grote en gerenommeerde podia als de Uitmarkt Amsterdam, BIMhuis, de Oosterpoort, het Concertgebouw, Nieuwe Luxor, Istanbul Jazz, Estland, Java Jazz (Jakarta) en Mosaïc Festival (Singapore). Met Wouter Hamel speelde hij begin 2013 nog op het Seoul Jazzfestival voor zo’n 20.000 mensen.

Sinds 2007 geeft Mark les aan beginnende en gevorderde drummers van alle leeftijden. Vanaf begin 2011 is hij als docent werkzaam bij Rootz Muziekschool in Delft en Pijnacker. Mark is een bevlogen en enthousiaste allround docent die leerlingen in alle stijlen tot een hoog niveau kan opleiden.

Locatie Delft: dinsdag
Locatie Pijnacker: maandag