Diogo Carvalho

Drums

Van jongs af aan wist Diogo Carvalho dat muziek een groot deel van zijn leven zou bepalen, ook op professioneel vlak. Naast de lessen van zijn vader, trompettist Ricardo Carvalho, volgde hij verschillende opleidingen: Hogeschool voor de Muziek in Espinho (klassieke scholing), Nationale Academie en Orkestscholing (Lissabon), Berklee College of Music (klassiek en andere stijlen zoals jazz en wereldmuziek) en Codarts Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam (bachelor wereldmuziek). Tijdens en na zijn studies nam hij deel aan verschillende workshops en had hij privélessen van o.a Branford Marsalis en Trilok Gurtu.

Na het spelen in toonaangevende orkesten in Portugal en het musiceren in verschillende musicals van Filipe Lá Feria, kreeg hij de kans het podium te delen met velerlei artiesten, die hem een schat aan ervaringen brachten. Van Grammy-award winnaars Marcus Miller & David Sanborn tot een balletgezelschap uit Kenia, alles altijd in het teken van een brede muzikale ontwikkeling. Diogo heeft op grote gerenommeerde podia in Portugal gespeeld en reisde als percussionist over de hele wereld.

Momenteel is Diogo woonachtig in Rotterdam. Tijdens het North Sea Jazz festival 2015 ondersteunde hij als percussionist verschillende bands in de North Sea Jazz Club op het westergasterrein in Amsterdam en werd hij in datzelfde jaar nog uitgenodigd om de soundtrack te componeren voor de BOMA-productie van het Internationaal Dans Theater. Sinds 2015 heeft hij als freelancer meerdere opnames gemaakt. Daarnaast heeft hij een muzikale en culturele beweging ontwikkeld in Masterclasses op verschillende conservatoria, universiteiten en festivals in Midden-Europa. Zijn workshops benadrukken het ontwikkelen van etnische (wereldmuziek) of zelfs erudiete (klassieke) percussie, zowel in Portugese muziek als in de fusie van moderne muziek.

Een hoogtepunt was de opname van het nieuwste album van legendarische drummer Jamal Thomas (van o.a Maceo Parker, SoS Band) waar Diogo naast o.a Chuck Leavell (the Rolling Stones) speelde. Op dit moment speelt Diogo als percussionist in de Europeese versie van Disney’s Broadway-musical “The Lion King” en reist hij regelmatig rond in Europa met het opnemen en spelen van projecten waarbij zijn persoonlijke inbreng (spelen, produceren, componeren, arrangeren etc.) wordt gewaardeerd. De bands hebben uiteenlopende stijlen, van media collective band DIABOTE (NL) tot Braziliaanse band BANDA MADE (NL) of de virtuoze gitarist WOJTEK JUSTYNA (PL).

Diogo geeft sinds september 2020 drumlessen bij Rootz op de vrijdag in Pijnacker. Hij heeft zich inmiddels bewezen als een gedreven en insprirerende docent voor beginners en gevorderden van alle leeftijden.

Leslocatie Pijnacker: vrijdag