Bandcoaching bij Rootz ! Heb je altijd al in een band willen spelen?
Of speel je in een band en zijn jullie toe aan de volgende stap?
Vanaf januari 2010 is het bij Rootz mogelijk om een workshop bandcoaching te volgen.


Nog vragen?
Bel met 015-3694902
of mail naar info@rootzmuziekschool.nl

 

Wat houdt het precies in?
De workshop bestaat uit 15 sessies van een uur en wordt afgesloten met een eindpresentatie waar de deelnemende bands optreden. Tijdens de lessen wordt er met de bandcoach gewerkt aan samenspel en performance. En aan muzikale vaardgheden zoals ritmiek, dynamiek en improvisatie. Bovendien word je als band gestimuleerd om ook buiten de lessen de repetitieruimte in te duiken en om uiteindelijk tot een echte band uit te groeien.
Ook reeds bestaande bands kunnen zich opgeven. In overleg met de bandcoach kan dan aan bepaalde zaken gewerkt worden zodat de band zich verder kan ontwikkelen. Denk dan bijvoorbeeld aan coaching bij het creëren van eigen repertoire of voorbereiding voor het maken van opnames.

Voor wie en door wie?
Het volgen van lessen op het instrument dat je bespeelt wordt aangemoedigd maar is niet verplicht. Iedereen die zingt of een instrument bespeelt kan zich opgeven voor bandcoaching. In de bandcoaching lessen wordt met name gewerkt aan het samenspel en daarmee is bandcoaching een ideale aanvulling op de lessen die je volgt op het instrument dat je bespeelt. De wisselwerking tussen die beide lessen zal zorgen voor meer vooruitgang op je instrument. Dit is ook een leuke manier om in contact te komen met andere muzikanten: iets waar je je verdere muzikale carriere op kan bouwen.
Het maakt niet uit hoe oud je ben, alle leeftijden zijn welkom. Wij proberen zoveel mogelijk om leeftijd en muzikale voorkeur op elkaar af te stemmen. Plaatsing kan daarom niet altijd gegarandeerd worden.
De lessen worden gegeven door Matthijs de Ridder die al sinds 2005 werkzaam is bij Rootz als docent drums. Matthijs heeft twee conservatorium diploma’s op zak (pop en jazz), hij maakte een muzikale studiereis door de VS en heeft veel ervaring op het gebied van pop, rock, funk & jazz. Hij is zeer enthousiast om zijn kennis en ervaring met jullie te delen.

Wanneer, waar en wat gaat het kosten?
De lessen en de eindpresentatie zullen plaatsvinden in Delft en misschien ook in Pijnacker. De kosten: de kosten bedragen € 13,- per sessie / per persoon.
Er worden voortdurend nieuwe groepen gevormd waarmee vervolgens een serie van een aantal (meestal ongeveer 10) oefensessies wordt afgesproken. Je kunt je hiervoor vrijblijvend aanmelden. Wij nemen dan contact met je op om verdere afspraken te maken.

Rootz Muziekscholen, Phoenixstraat 66, 2611 AM Delft - Tel. 015-3694902 - info@rootzmuziekschool.nl
 
 

DOCENT

Matthijs de Ridder

AANMELDEN
aanmeldingsformulier

AFMELDEN
uitschrijfformulier

LESROOSTER
De lessen en de eindpresentatie zullen plaatsvinden in Delft en misschien ook in Pijnacker.

DE KOSTEN
de kosten bedragen € 13,-
per sessie / per persoon.